Магазин

 • Търсенето на щастие е това, към което хората се стремят ежеминутно, ежедневно и цял живот. Всеки един от нас има всички необходими ресурси и потенциал, за да живее живот, който е не само щастлив, но пълноценен, балансиран и наситен с позитивни преживявания. Щастието обаче не е цел или дестинация- то е пътят, по който вървим всеки ден и човекът, в който се превръщаме ден след ден. Ейбрахам Маслоу е един от първите в областта на психологията, който споделя, че щастието и благополучието на човек, зависят от неговото развитие на личността. Редица други психолози споделят същото мнение и историята познава милиони случаи, които го доказват. В практиката ми винаги използвам холистичния подход, независимо дали работя групово или индивидуално. И този път няма да направя компромис с това.

   Кои са петте ключови компонента, които ще разгледаме и на които ще се спрем?

  1. Емоции и позитивна психология

  Във времето на висок стрес, на който всички сме изложени, колкото и емоционално интелигентни да сме, все по- често ни се случва да губим контрол над това как реагираме в различни ситуации. Управлението на емоционалните реакции означава, да избираме как и кога да изразим емоциите, които чувстваме. Това е умение като всяко друго, което можем да усвоим и лично за мен най- ценното, що се отнася до комуникацията с другите и най- вече с нас самите. Контролът над емоциите изцяло променя вътрешния монолог, който всеки един от нас води всекидневно.

  2. Самооценка, увереност и самочувствие

  Нека бъдем честни- увереността е основата. Тя няма нищо общо с пол, години, статус и постижения. В този втори елемент, ще разгледаме какво вреди на нашата здравословна самооценка, кои от поведенията, които проявяваме са саморазрушителни и как да нулираме нашите негативни вярвания и убеждения за самите нас.

  3. Поток, фокус и живот в настоящия момент

  Човек може да живее в потока само, когато: пуска лесно и приема; използва силните черти от характера си и се концентрира върху тях, а не върху това какво не може и не умее; и когато се научи да се фокусира върху едно нещо, а не върху 100 неща, с цел да бъде „продуктивен“. Нямате и идея колко често чувам „Тревожа се за бъдещето и пропускам тук и сега“. Разбирам чудесно, защото и аз самата бях от препускащите. Бях, до момента, в който тялото ми не даде силна индикация, че не вървя с правилната посока и е време да направя пренастройка. Да сме в потока означава да няма гонене, пришпорване и „всичко да е на всяка цена“.

  4. Отношения с хората около нас- партньор, приятели, роднини, колеги

  Хората сме социални същества, имаме нужда от внимание, грижа, принадлежност, да ни забележат, да бъдем част от група, да не бъдем отхвърлени. Няма как да се харесаме на всички, но не е и нужно. Нужно е да влагаме в хората и отношенията, които ни обогатяват, зареждат, вдъхновяват и учат. Точно за това ще говорим в този четвърти елемент- как да разпознаем кога и в кого можем да открием подкрепа и как да обогатим комуникацията си с другите.

  5. Мисия

  Въпросите, на които много често хората търсят отговор са „Каква е моята мисия?“ и „Защо съм тук?“. Семейството дава смисъл! Работата дава смисъл! Духовността дава смисъл! Целите дават смисъл! Личното усещане, че сме намерили своето призвание е светлината, която ни води и ни дава увереността, че сме част от нещо много по- голямо от нас самите. Нито един от тези елементи не може да съществува отделно и да бъде самостоятелна единица. Те се влияят един от друг и се допълват взаимно. Като човек завършил приложна психология, разчитам не само не теорията, но и на практиката. По тази причина, събитието няма да бъде само теоритично, но ще имате книжка с домашна работа, която да отнесете вкъщи и да започнете да прилагате още на следващия ден. Готови ли сте за изкачване на ново стъпало и ново ниво към вашето ново Аз? След събитието, всеки от присъстващите, ще получи имейл с работна тетрадка в pdf формат, която е пълна с упражнения, свързани с темите, които ще разгледаме, за да може веднага да започнете да прилагате наученото!

  Детайли за събитието:

  Дата: 5 октомври 2024 Място на събитието: Holborn, WC1B (пълен адрес ще получите, след като запазите мястото си) Начало: 10 часа Край: 13:45 часа Лектор: Нина Ежова Местата са ограничени! Плащане на място НЕ се приема! За въпроси, моля пишете на info@ninaezhova.com
 • Как да свършим работата сами”- част 2 е електронна книга, която съдържа 22 психотерапевтични упражнения от когнитивно- поведенческата терапия.

  В част 1, разглеждахме по- леки техники и практики, но тук те чака истински дълбока работа.

  Инструментите са модифицирани по начин, който да бъде достъпен, както за тези които имат опит в личностното развитие и терапевтична работа, така и за тези, които са начинаещи в този процес.

  Аз съм психолог, който държи изключително много на практиката и всеки мой клиент е запознат и работи с подобен инструментариум.

  Целта е, когато имате дадено предизвикателство пред себе си, да го разгърнете на лист, за да може не само да вземете решение и да изградите стратегия за справяне, но и за да сте сигурни, че всяка една емоция ще бъде разпозната, идентифицирана и адекватно изнесена нявън.

  Темите, по които ще можете да работите са:

  • Прошка, приемане, ретроспекция, тревожност, проследяване на емоции, техники за разпознаване на емоциите с конкретни стъпки; как да вземаме решения; прекъсване на порочни цикли; ценности; фокус върху ресурса; стратегии за устойчивост; работа със сенките; тригери; начини на комуникация; приемане и свързване с тялото и още много други

  Ако имаш въпроси, може да ми пишеш на info@ninaezhova.com

 • „Вътрешното дете“ е тази компонента от подсъзнанието, която е скрила в себе си раните от детството ни. Това са всички онези моменти, в които не сме били видени, разбрани, чути; когато не сме били зачетени и нашите нужди не са били удовлетворени.

  Моментите, в които ни е било забранено да изразяваме себе си такива каквито сме, в които ни е бил насаждан страх от отхвърляне, е задушило автентчното и спонтанно проявление на нашия вътрешен Аз. Това ни слага невидими окови и човек прекъсва връзката със себе си; прекъсва я не само на ментално ниво, но и на духовно и телесно.

  Развиването на любяща и хармонична връзка с него е  от решаващо значение за развитието на положителна връзка със самите нас и нашите отношения. Това е ключът към изцелението от нашето минало и към намирането на истинско удовлетворение от живота.

  Не съществува човек, който в малка или голяма степен да няма нужда от работа с вътрешното дете. И при работата ми с двойки, както и в индивидуални и групови срещи, винаги засягаме темата за „зеещите“ емоционални нужди, които неудовлетворени, грабят от усещането ни за нас и винаги се проектират като дефицит в нашите отношения с партньора.

  🔥 Кои са признаците, че имаш нужда от работа с архетипа на „вътрешното дете“:

  👉 Ниска самооценка

  👉 Зависимости

  👉 Съзависимост и болезнено и токсично вкопчване в партньора

  👉  Потискане на емоции и чувства и „бутилирането им“, както и неспособност да заявиш себе си и това, от което имаш нужда

  👉 Загуба на идентичност- често клиенти го описват като: „чувство, че не знам кой съм, какво искам и накъде да продължа“

  👉 Влошени отношения с родителите и активен несигурен стил на привързване (най- често „тревожен“ при жените и „избягващ“ при мъжете)

  👉  Трудност да създаваш или задържаш партньор; хаотични и болезнени отношения с партньора

  👉 Неспособност да носиш на критика

  👉 Изблици на нервност и силна агресия, а често и на автоагресия (когато агресията е насочена навътре)

  👉  Чувство на вина и постоянно самосъжаление; склонност да си в ролята на жертвата постоянно

  👉  Невъзможност да поставяш граници

  👉 Липса на доверие към другите и постоянен страх от отхвърляне, водено от убеждението, че „Аз не заслужавам“

  👉 Абсолютна загуба на връзката с душата и тялото си

  👉 Чувство, че „нещо ми има; че нещо с мен не е наред“

  Работата с вътрешното дете е постижима, нужна и отработването на този архетип, дава свобода, вяра и буквално вдъхва нов живот на твоето Аз.

  👩🏼‍💻 Какво ще правим по време на целодневното събитие и кои са темите, върху които ще се спрем?

  ✅ Архетипите на вътрешното дете и техните характеристики

  ✅ Типовете на раненото вътрешно дете и как да ги отработим? Как влияят те на живота и отношенията ни?

  ✅ „Reparenting"  или как да бъдем добър родител на себе си?

  ✅ Начини да изградим умението за емоционална саморегулация и важността от практикуването и?

  ✅ Как да регулираме нервната система?

  ✅ Типовете характери и как да разпознаем в кой се намираме?

  ✅ Работа с родители и как да случим емоционалното отделяне, което се изразява под формата на „вкопчване“?

  ✅ Как да се свържем с тялото си?

  ✅ Групова терапия и практически задачи

  ✅ Медитация

  Събитието ще включва теоритична и практическа част!

  Детайли за събитието: Дата: 24 август 2024 Място на събитието: Landmark Creek Hotel and Spa, град Пловдив, ул. Св. Валентин 3., Гребен Канал запад, 4000 Начало: 10 часа Край: 18 часа Зала: Марбро Лектор: Нина Ежова Местата са ограничени! Плащане на място НЕ се приема! За въпроси, моля пишете на info@ninaezhova.com
 • Видео- обучението “Код „Confidence” 10 компонентна стратегия за самочувствие, самооценка и увереност.

  Самочувствието е най- ключовият фактор за това да имаме щастлив и пълноценен живот и най- вече добро ментално здраве. От това как виждаме себе си и какво е вътрешното ни усещане за нас самите, зависят поведението, действията и качеството на отношенията ни с другите хора. Работила съм с над 300 жени по темата за самооценката и увереността- групово и индивидуално и съм изключително щастлива, че успях да създам продукт, който не е поредният на пазара.

  📌 Какво включва обучението?- 2 модула под формата на две видеа и практически наръчник

  1. Модул 1 и видео 1- Личност и идентичност- 47 минути

  2. Модул 2 и видео 2- 10- те компонента- 1 час и 20 минути

  3. Практически наръчник с упражнения, които ще ти помогнат да интегрираш знанията и да ги прилагаш.

  Ето и подробности за съдържанието

  ✅ Модул едно включва:
  • познаване на мен- личност и идентичност
  • как работи моето съзнание
  • как вземам решенията, които вземам и защо
  • контрол и самоконтрол- как да имам увереност в ядрото и да не завися от хората около мен
  • self-awareness или осъзнатост и нуждата от това да знаем какво мислим, чувстваме и как да действаме във всеки един момент
  ✅ Модул две включва: 10 компонента, които са една свързана структура. Kогато става въпрос за самочувствие и увереност, те вървят ръка за ръка и няма как да се разглеждат отделно един от друг. Ще те науча да ги интегрираш в живота и ежедневието си, защото без действие никога няма да стигнем до положителна здравословна самооценка. Кои са 10- те компонента:
  • Асертивност
  • Страх от отхвърляне
  • Какво толерираш и какво не? Създаване на Rule book.
  • Как да поставяме граници?
  • Негативен монолог
  • Негативни вярвания и убеждения
  • Синдром на самозванеца
  • Уязвимост
  • Родителски модели- 4 типа привързаност
  • Confidence of body language- Езикът на тялото
  Практическата книжка съдържа различни упражнение от Когнитивно- поведенческата терапия. Може да се принтира и да се ползва винаги при нужда!

  Как ще се промени животът ти, след обучението код "Confidence"?

  👉 Ще имаш увереност, идваща от ядрото ти и ще заявяваш себе си с лекота

  👉 Ще можеш да изразяваш, очертаваш и поставяш граници, без да чувстваш вина

  👉 Ще се научиш на пълен самоконтрол- да се владееш и да поемаш лична отговорност

  👉 Ще изразяваш свободно това, което мислиш и чувстваш, знаейки че това е единственият начин да бъдеш щастлив

  👉 Ще изградиш изцяло нова база от вярвания и ще оставиш в миналото тези, които вече не ти служат

  👉 Страхът от външно одобрение и това какво ще кажат другите ще изчезне

  👉 Ще можеш да артикулираш и да се движиш с увереност, заявявайки открито твоето автентично аз

     
 • Какво означава оценка на живота ни до момента?

  Това е пълна ретроспекция на всичко онова, което отнема време, енергия и пространство в живота ти. Целта е да запазиш всичко, което работи и да изключиш и премахнеш онова, което те изцежда, не ти носи нищо и краде от твоето спокойствие. Оценката на живота ти до момента, може да бъде трудно занимание по две причини:
  • трудност да бъда честен със себе си за области от живота ми, в които знам, че нямам никакъв прогрес, дори напротив
  • срам от преживяване/ действие, с което не се гордея

  Кои са признаците, които са сигурен знак, че е време за оценка на живота ти до момента?

  • Никога до сега не си правил подобна генерална равносметка
  • Чувстваш, че живееш на автопилот
  • Нямаш контрол над своите емоции и те изцяло контролират действията ти
  • Искаш повече радост в живота си
  • Искаш да намериш мисията си
  • Сравняваш се с другите постоянно
  • Омаловажаваш своите постижения и каквото и да постигнеш, никога не е достатъчно
  • Преминал си през голямо негативно събитие (развод, уволнение и т.н)

  Какво ще намерите в тази работна тетрадка?

  • 7 области от живота: "Връзка със себе си", "Ментално и емоционално състояние", "Физическо здраве", "Отношения", "Пари", "Кариера и мисия" и "Духовност"
  • 118 въпроса, които да развиете в детайли и върху които ДА СЕ ПИШЕ, размишлява и влезе в дълбочина
   
   
 • Истината е, че повечето от хората имат скрити блокажи, които им пречат да постигнат мечтите си, точно по начина, по който ги искат и да привлекат изобилието, което заслужават.

  Вселената винаги казва „ДА“, стига да знаете как да си поискате и какво да дадете.

  В наръчника „Всичко за манифестирането от А до Я“, ще ви водя стъпка по стъпка през метода на създаване и поддържане на поле за манифестация.

  Освен нови знания, в него ще откриете и доста практически задачи, както и мои истории и тези на клиенти, които абсолютно доказват, че всичко това работи.

  Някои от темите, които са включени в наръчника:

  • Как работи методът на манифестация?
  • Как да започна да си позволявам?
  • Как да отработим негативните вярвания и убеждения?
  • Как да си водим журнал по манифестация?
  • Пропуските, които правим по време на манифестация?
  • Нови позитивни утвърждения и тяхното създаване
  • Съпротивление
  • Пускане
  • Как да се държим отговорни за мечтата ни?
  • Работни листове/ Таблици за улеснение
     
 • Защо да работим с Вътрешното дете?

  Във всеки от нас живее вътрешно дете. То се определя като полунезависима подличност, подчинена на будния съзнателен ум. Работата с детето в нас, е въздействащ метод за овладяване на минали психологични травми и последиците от тях, които се изразяват в ниска самооценка, негативни вярвания, проблеми в отношенията и връзките. Терапевтичната работа за лекуване на детето в нас, ни позволява да преминаваме безопасно през стари рани, които все още, подсъзнателно, управляват нашите поведенчески модели. В същото време ни помага да отворим сърцата си за по-голямо чувство на любов към себе си, състрадание и доверие в нашия собствен свят и в нашите взаимоотношения. Нашето вътрешно дете жадува да бъде напълно видяно, прието, разбрано и обичано. Когато не удовлетворим неговите нужди и потребности, те се „заклещват“ като неинтегрирани части от Аз-а, които ни карат да взаимодействаме с нашия свят по начини, които всъщност не са в синхрон с това кои сме (и особено на този, който искаме да бъдем). Когато обаче забавим темпото и се вслушваме в съзнателните и несъзнателните нужди на нашето вътрешно дете, ние отваряме канала за правилна грижа към себе си и вратата към по- добро ментално здраве и осъзнатост. Авторската медитация „Свързване с вътрешното дете“ е изработена с много грижа, любов и внимание към детайлите. Медитацията е най- мощнaта практика и най- добрият инструмент за свързване с вътрешното дете. Продължителност на медитацията: 19 минути и 7 секунди.
 • Персонализираната медитация е иновативен подход, който спомага за изживяването на уникално медитативно пътешествие. Пакетът съдържа 50 минутна консултация и изготвяне на медитация (mp3), спрямо твоите нужди и предпочитания. По време на консултацията ще обсъдим темата, върху която искаш да работиш. Може би искаш да се разделиш със стари негативни вярвания; травма; проблеми със съня; тревожност; или искаш да пуснеш партньор, на който не можеш да простиш; да поработиш върху твоята самооценка и самочувствие. Каквато и да е темата, ще създадем медитативно пространство, в което да се чувстваш удобно, комфортно, чувайки своето собствено име, работейки на твоята вибрация и честота, като в същото време ще се разделяш със стари неработещи модели, които вече не ти служат. При закупуването на продукта, ще получиш имейл с инструкции как да се свържеш с мен. Моля, провери и спам папките в пощата си, защото имейлите понякога попадат и там. Ако имаш въпроси или проблеми, моля пиши на info@ninaezhova.com
 • “Как да свършим работата сами” - част 1 е електронна книга, която съдържа практически упражнения и техники от когнитивно- поведенческата терапия.

  Инструментите са модифицирани, така че да служат и да работят както за тези, които сега започват да вървят по пътя на себеобичта, така и за тези, които вече имат опитност и знания в областта на личностното рзвитие. Не това, което знаем, а това което прилагаме, ще ни отведе там, където искаме да стигнем. Книгата има 3 големи раздела:
  • Работни листове
  • Практически инструменти
  • Техники
  Темите, по които ще можете да работите са:
  • тревожност, агресивни моменти, автоматични мисли, самочувствие, увереност, себерефлеския, негативни вярвания и убеждения, самоконтрол, медитация, техники за дишане.
  ВАЖНО! С цел да се защитят авторските права, книгата няма да може да бъде сваляна или копирана!

Title

Go to Top